Computer virussen verwijderen

Computervirussen zijn kleine programma’s die zich in een bestand kan nestelen, bijvoorbeeld in bestanden van een besturingssysteem. Computervirussen worden als schadelijk gezien omdat ze het uw computerleven flink zuur kunnen maken. In ernstige gevallen kunnen deze virussen ernstige schade aanrichten in uw computer bijvoorbeeld door het inwinnen van bankgegevens of het verwijderen van dierbare bestanden.
Het verwijderen van een computer virus is niet heel gemakkelijk en dit kan veel tijd kosten. Sommige virussen kunnen zich snel verspreiden en in verschillende bestanden zich nestelen zo lijkt het dat de virus is verwijdert, maar kan het toch later terug komen.

Computer virus oorzaak

Wat is toch de oorzaak dat u toch een virus op uw computer heeft staan terwijl u wel een goede virus beveiliging heeft? Dit komt omdat een virus maker de strijd aan gaat met de anti virus bedrijven. Meestal wordt eerst een virus ontwikkeld door de maker en pas later komt er een oplossing van de anti virus bedrijven. Hoe goed uw computer ook is beveiligd u weet nooit 100% zeker dat u geen virussen kan krijgen.

Hoe bescherm ik mijn computer tegen virussen?

Door een antimalware beveiliging te installeren en deze up-to-date te houden, kunt u uw pc beschermen tegen virussen en andere malware (schadelijke software). Andere punten waar u rekening mee moet houden zijn de volgende punten:
  • Windows up-to-date houden. Het Windows besturingssysteem gebruikt de updates van Windows om gevonden veiligheidslekken te dichten. Staat uw Windows Update uitgeschakeld of is er iets mis gegaan bij de installatie? Dan kan het zijn dat uw computer een risico ervaart.
  • Andere programma’s op uw computer zijn niet up-to-date bijvoorbeeld: Adobe Flash, JAVA of Office. Deze programma’s openen belangrijke documenten en zijn erg gevoelig voor veiligheidslekken.
  • Schakel ook in uw browser de virusbeveiliging in voor bijvoorbeeld veilig internetbankieren.

wij helpen u met het verwijderen van virussen.

Heeft u hulp nodig met het verwijderen van computer virussen? dan helpen wij u graag verder. Wij kunnen bij u aan huis komen in Roosendaal en omstreken of u kunt uw computer bij ons inleveren. Voor een afspraak kunt u ons altijd bellen op 0165 201 047 of u kunt een e-mail sturen naar

vakkundig virus verwijderen

Computerfanaat is een specialist in het verwijderen van computer en laptop virussen. Mocht u een virus op uw computer hebben probeer dit dan zo snel mogelijk op te lossen voordat de criminelen wellicht gegevens van u kunnen stelen of andere schade kunnen aanrichten.