Computer opschonen

Er komt een moment dat het nodig is om je computer op te schonen want de computer of laptop wordt erg traag en sommige programma’s functioneren helemaal niet meer goed. Een computer raakt na verloop van tijd vol met programma’s die niet nodig zijn maar die wel ruimte innemen op de harde schijf. Een paar voorbeelden van zulke programma’s zijn toolbars en spyware, deze programma’s verzamelen gegevens van de gebruiker van de computer en versturen dit ook weer door. Ook door oude updates die op de computer blijven staan wordt de computer na enkele jaren vervuild en hierdoor ook traag.
Een paar voorbeelden van zulke programma’s zijn toolbars en spyware, deze programma’s verzamelen gegevens van de gebruiker van de computer en versturen dit ook weer door. Ook door oude updates die op de computer blijven staan wordt de computer na enkele jaren vervuild en hierdoor ook traag.

Oorzaken trage computer

Een computer die traag is daar zit niemand op te wachten, toch wordt iedere computer of laptop steeds trager. Helaas is er niet 1 oorzaak waarom een computer traag wordt. Veel voorkomende oorzaken waarom een laptop of computer traag kan worden zijn: tijdelijke bestanden, virussen, verouderde hardware componenten. Maar gelukkig is traag zijn van een computer bijna altijd te verhelpen.

Oplossingen trage computer

Gelukkig zijn er wat oplossingen om een trage computer te versnellen, hieronder staan een aantal van de oplossingen vermeld. Gelukkig zijn er meerdere methodes echter hebben deze methodes wel enige kennis van zaken nodig. Mocht u hulp nodig hebben om uw trage computer of laptop te versnellen dan kunt u ons altijd bereiken op: 0165 201 047 of via e-mail op:

  • Verwijder je tijdelijke bestanden
  • Herstart je computer regelmatig
  • Installeer updates
  • Installeer een adblocker
  • Onderdelen vervangen
  • Zet de besparingsmodus uit

SSD oplossing voor trage computer

Mocht een computer opschoning niet helemaal voldoende zijn dan kunt u ervoor kiezen om over te stappen op een SSD. Een harde schijf, oftewel HDD is de meest gebruikte opslagvorm voor onder andere computers en laptops. Een SSD is tot wel 15 x sneller dan een harde schijf hierdoor kan uw computer een heel stuk sneller gaan worden. Computerfanaat zijn expert in het uitvoeren van een SSD upgrade.

vakkundige computer opschoning

Computerfanaat kan uw PC opschonen of jouw laptop opschonen. Onze ervaren en gediplomeerde IT-medewerkers weten precies welke bestanden ze kunnen verwijderen en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat jouw PC weer snel zal opstarten.